Lasten vaate



Huppari toiveiden mukaan.

Koulussa tuli tehtäväksi valmistaa lastenvaate. Tiesin heti että aion ottaa pikkuveljeni asiakaskokelaaksi ja hän saa itse suunnitella minun avustuksella vaatteen. Pikkuveljeni kertoi että haluaa hupparin jossa on kirjaimet OG (original gangster) ja playboypupun kuva takana. Juttelimme tästä ja kerroin etten voi playboypupu-logoa tehdä välttämättä joten päädyimme veljen kanssa muokkaamaan kyseistä pupulogoa poistamalla rusetin ja muokkaamalla päänmuotoa. 

KRITEERIT
- Vähän yli-iso
- Iso huppu
- Kirjaimet OG
- Pupukuva 
- Hupparitasku

Piirsin pupusta sabluunan, samoin kirjaimista.




Olin hankkinut marabou -tekstiilimaaleja kaverini suosituksesta. Niissä väri silitetään kiinni ja se kestää hyvin konepesua. Päätin kuitenkin tehdä kokeilun. Kun olin maalannut kankaalle, annoin sen kuivua, silitin kiinni jonka jälkeen tein vesipesutestin sekä hankaustestin. Väri pysyi hyvin kiinni. Olin maalannut vain yhden kerroksen ja testin avulla havaitsin että kannattaa maalata kaksi kerrosta mutta maali pysyi erittäin hyvin eikä levinnyt ollenkaan. 






Kuivuttuaan tuossa testin jälkeen 👆

Sitten aloin kaavojen tekoon. Kaavat olivat melko yksinkertaiset sillä toiveena oli perushuppari joka on vähän yli-iso. Tämän työn valmistin kotona sillä olimme etänä tällöin. Hupun piirtäminen oli täysin uusi juttu.






Minulla oli kotona juuri sopiva pala harmaata collegea jonka veljeni kävi kangasvarastoistani valitsemassa. Leikkasin vielä taskukappaleen. Tämän jälkeen piirsin hennosti sabluunan avulla kuviot etu ja takakappaleelle ja maalaukset + silitys.




Sitten... Oli hankalin osuus nimittäin kaksoisneulalla ompelu omalla kotikoneella. Olin aikaisemmin kokeillut kaksoisneulalla ompelua tällä ompelukoneella siinä onnistumatta. Aina meni lanka sykkyrään ja kangas rullalle. Mutta yllätyksekseni tämän collegen ompelu kaksoisneulalla ei ollutkaan niin vaikeaa. Sain kuin sainkin ommeltua käänteet taskunsuihin ja huppuun. 



Sirkkarenkaiden laittoa 👆
Jouduin leikkaamaan uudet huppukappaleet sillä unohdin ensimmäisellä kerralla tukikankaan välistä ja tietenkin sirkka rikkoi kankaan ja sirkan viereen muodostui reikä. Tämä opetti ja onneksi kangasta riitti vielä!



Neulasin hyvin resorit että sain tasaisesti jaettua ylimääräisen. Tämä onnistui hyvin kun vielä venytti hieman saumuroidessa.



Ja tässä uunituoreena 👆
Veljeni tykkäsi paljon valmiista hupparista ja kävimme kuvailemassa kauniissa kevätsäässä!























ITSEARVIOINTI

Huppari onnistui hyvin! Valmistus sujui sutjakasti eikä suurempia ongelmia tullut. Olin iloinen että maalaukset onnistui ja ne ovat pysyneet hyvänä puolenkin vuoden jälkeen (kun kysyin) Uusia asioita tässä tuli jonkin verran. Valmiissa tuotteessa havaitsin että pääntie olisi saanut olla pienempi ja hupun reunat olisivat saaneet mennä enemmän päällekkäin pääntiellä edessä. Tämä olisi varmasti korjaantunut sillä jos olisin tehnyt proton ennen varsinaista työtä, sillä sitähän en tehnyt. Mutta viisastuneena ensikertaan💗








Kommentit