Lopputyö

 Villakangastakki

Irroitettavalla lisävuorilla


 

Jakkujakso alkoi minulla ajoissa, sillä sain yhteydenoton instagramiin asiakkaaltani että hän oli nähnyt töitäni ja etsii tekijää villakangastakille. Varmistin opettajalta sopiiko miesten villakangastakki jakkujaksomme asiakastyöksi ja kävihän se.

Sovimme suunnittelutapaamisen jo seuraavalle viikolle jossa otin asiakkaalta mitat ja kävimme läpi hänen toiveitaan takin suhteen.

Asiakkaalla oli mukanaan hänen edellinen villakangastakkinsa josta halusi näyttää tiettyjä juttuja mitkä pitäisi olla eritavalla.

Hän antoi myös kriteereitä takille mm;

- Herrainkaulus
- Kaksirivinapitus
- Ylätaskut + alas vinot taskut
- Irroitettava lisävuori pystykauluksella

Suosittelin hänelle lisävuorin toiselle puolelle vatiinia joka tukisi lämpimänäpitoa myös reilummilla pakkasilla, tulisihan takin olla moneen säähän sopiva, monen vuoden ajan.

Laskin kangasmenekit ja hän kävi ostamassa eurokankaasta tarvittavat kankaat heti sillä tapaamisia tulisi olemaan harvakseltaan hänen reissutöidensä vuoksi. 




Katselin netistä erityylisiä ja -mallisia miesten villakangastakkeja sekä niiden lisävuorikiinnityksiä ja päädyin siihen että paras, toimivin ja kestävin olisi vetoketjukiinnitys, tämä sopi myös asiakkaalle. Luonnostelin takin paperille ja aloitin asiakkaan omien mittojen mukaan piirtämään ulsterin peruskaavaa 1:4 koossa. 





Tästä oli siis tarkoitus kuosittelemalla kaavoittaa tarvittava malli asiakkaan takkiin. Seuraavaksi siirto oikeaan kokoon kaavapaperille.


























































































Kommentit