Karl Lagerfeld



Yksi 1900- luvun vaikuttavimmista suunnittelijoista oli Karl Lagerfeld. Hän syntyi vuonna 1933 saksassa ja kuoli 85- vuotiaana,  vuonna 2019 ranskassa.
Häikäisevän ulkoisen olemuksen takaa hänen ystävänsä ovat sanoneet löytyvän huumorintajuinen, aito, ystävällinen sekä erittäin viihdyttävä tarinankertoja - persoona. Karl näyttäytyi aina tummassa siistissä asussa, mustissa aurinkolaseissa sekä virheettömästi laitetussa kampauksessa, näistä lopulta muodostuikin hänen imagonsa.
Karlista piti tulla aluksi kuvittaja, olihan hän ällistyttävä piirtäjä. Hän osallistui 21-vuotiaana kansainväliseen Woolmark - suunnittelukilpailuun ja voitti ensimmäisen sijan päällystakkikategoriassa tekemällään luonnoksella. Tämä voitto avasi hänelle ensimmäistä kertaa ovet muotimaailmaan ja hän sai heti töitä Pierre Balmainin muotitalosta.


  • Vuonna 1957 Karl siirtyi työskentelemään taiteellisena johtajana Jean Patoulle.
  • 1962 - 1964 hän työskenteli suunnittelijana useille eri muotitaloille- ja suunnittelijoille.
  • 1964 - 1965 hän opiskeli taidetta italiassa ja piti tauon muotimaailmasta.
  • 1965 - 1983 hän työskenteli mm. Chloen muotitalolla sekä Fendin suunnittelukonsulttina.
  • Vuonna 1983 Karl siirtyi Chanelin taiteelliseksi johtajaksi.
  • Vuonna 1984 hän perusti oman muotitalon omalla nimellään.
  • Karl valokuvasi myös useita mainoskampanjoita Chanelille ja perusti yhteistyökumppanina kirjakustantamon joka on julkaissut mm. Coco Chanelin elämänkerran.

Tommy Hilfiger & Karl Lagerfeld

Lagerfeldin Chanelille siirtymisen on sanottu olevan muotitalon pelastus, sillä Karl vei Chanelin mallistot modernimpaan suuntaan ja hänen aikanaan Chanel nousi entistä parempaan loistokkuuteen, ja sitä se on edelleen.
Karl suunnitteli myös malliston vaateketju H&M:lle joka meni kuin kuumille kiville. Suomessa mallistoa myytiin vain  8 liikkeessä, niistä 3 sijaitsi pääkaupunkiseudulla.
Karl Lagerfeld on muodostunut elämäntyöllään ja pettämättömällä tyylillään ikoniseksi hahmoksi joka on ikuistettu patsain, logoin ja kuvin, pääosassa hänen kasvonpiirteensä ja aurinkolasit, tottakai.

Lopuksi kuvia Karlista, hänen suunnittelemista mallistoistaan sekä näytöksistä.


Claudia Schiffer on the runway of the Chanel Couture Spring 1990


Fendi Fur Show 1978

Chanel Cruise 2019 Chanel RTW Fall 2004


Rest in peace Karl Lagerfeld.

Kommentit